21 Φεβρουαρίου 2022

ΟΜΕ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 26 ΦΛΕΒΑΡΗ 2022

 


Α.Π.   378                                                                                                        Αθήνα  21 Φλεβάρη 2022

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 26 ΦΛΕΒΑΡΗ 2022

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

Η ΟΜΕ καλεί όλα τα Σωματεία του Κλάδου να συμμετάσχουν ενεργά στο μαζικό Συλλαλητήριο των Συνδικάτων και μαζικών φορέων στο Σύνταγμα και στις υπόλοιπες πόλεις σε όλη τη χώρα, το Σάββατο στις 26 Φλεβάρη 2022, για να εκφραστεί η αλληλεγγύη, αλλά και η οργή και αγανάκτηση που νιώθει ο καθένας μας όταν βλέπει τον πενιχρό μισθό του να εξανεμίζεται από την ακρίβεια, τους λογαριασμούς της ΔΕΗ να είναι μεγαλύτεροι  από τον μισθό, την εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία, την εφαρμογή των αντιδραστικών αντεργατικών νόμων, τις συνέπειες της πανδημίας.

Χαιρετίζουμε όλους τους κλάδους που μαζικά και καθημερινά δίνουν τον αγώνα τους ενάντια στους αντιλαϊκούς και αντεργατικούς νόμους που ψηφίστηκαν από όλες τις κυβερνήσεις, που η σημερινή της ΝΔ δίνει την χαριστική βολή σε ότι απόμεινε, καταργώντας ακόμη και το Ανθυγιεινό επίδομα σε κλάδους εργαζομένων που δίνουν την μάχη τους με αντίξοες συνθήκες στους χώρους εργασίας, στη ΛΑΡΚΟ, στα Πετρέλαια Καβάλας, στη COSCO, στα Λιπάσματα, στον Βαρβαρέσο, στις καθαρίστριες, τους υγειονομικούς, τους Αγρότες, που συντασσόμαστε σε  κοινό βηματισμό με την συμμετοχή όλων των Συνδικάτων των κλάδων μας.

Είναι πλέον καθαρό ότι η κυβέρνηση δίνει γη και ύδωρ στους ημέτερους εργοδότες σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, στους οποίους εξασκεί πρακτικές εκφοβισμού με εκδικητικές απολύσεις.

Χαρακτηριστικό είναι το ξεπούλημα της στρατηγικής και με αυξανόμενη εθνική σημασία, μεταλλευτικής εταιρείας ΛΑΡΚΟ σε ημέτερους αντί πινακίου φακής.

Η στιγμή της απαξίωσης και μεταβίβασης σε ιδιωτικά συμφέροντα της κρισιμότερης εθνικής μεταλλευτικής εταιρείας είναι χαρακτηριστική. Σε περίοδο που προβλέπεται εκθετική άνοδος της αξίας των μεταλλευτικών εταιρειών ειδικά στα στρατηγικά για τις νέες τεχνολογίες μέταλλα όπως της ΛΑΡΚΟ (Νικέλιο και Κοβάλτιο), χαρίζεται ως προβληματική μια από τις κρισιμότερες μεταλλευτικές εταιρείες, όχι μόνο σε Εθνικό, αλλά σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Η απόλυση 1400 έμπειρων εργαζομένων, αρπάζοντας ακόμη και τα σπίτια τους, θεωρείται παράπλευρη απώλεια.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ:

·         Να μην σταματήσει η ενιαία λειτουργία της ΛΑΡΚΟ ούτε για ένα λεπτό της ώρας.

·         Να εξασφαλιστεί η ανάπτυξη, η βιωσιμότητα της, ο εκσυγχρονισμός και η παραπέρα καθετοποίηση της  παραγωγής.

·         Να μην απολυθεί και ξεσπιτωθεί κανένας εργαζόμενος, και να παραμείνουν όλοι στα πόστα τους και στα σπίτια τους.

·         Να καταβληθεί στο 100% ο δεδουλευμένος μόχθος στους εργαζόμενους σύμφωνα με αυτά που απορρέουν μέσα από τις συμβατικές υποχρεώσεις που έχουν οι Κυβερνήσεις απέναντι τους.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

·         Κατάργηση του ΦΠΑ στην ενέργεια και τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά και λαϊκά νοικοκυριά .

·         Αυξήσεις στους μισθούς και συντάξεις ώστε να γίνει βιώσιμη η ζωή μας, με κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων. Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

·         Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης

·         Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

·         Μείωσης της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.

·         Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά.

·         Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.

·         Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του φτωχού λαού.

·         Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

·         Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

·         Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.

·         Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, να κλείσουν όλες οι βάσεις του πολέμου, να επιστρέψουν πίσω όλες οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις που βρίσκονται εκτός συνόρων, να απεμπλακεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Κανένας Έλληνας φαντάρος να μην δώσει την ζωή του για τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΟΡΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ.

Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ.

ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου