17 Ιανουαρίου 2022

ΟΜΕ: ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ!! 17/1/2022

 


Α.Π.:  367                                                                                                        Αθήνα  17  Γενάρη 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ!!

Απαιτούμε την ανάκληση όλων των απολύσεων Συνδικαλιστών που πραγματοποιήθηκαν από την εργοδοσία προκειμένου να επιβληθεί «σιγή ιχθύος» στο εργατικό κίνημα, ώστε να εφαρμοστεί στο σύνολό της όλη η αντεργατική νομοθεσία και οι  διατάξεις που ψήφισαν διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις, ολοκληρώνοντας το έγκλημά τους με το αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη 4808/21.

Χαρακτηριστική είναι η απόλυση του Προέδρου του Συνδικάτου ΣΕΜΛΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ από την εταιρεία ‘Edilmac’, που αποτελεί την πρώτη απόλυση συνδικαλιστή με τον εν λόγω νόμο. Απόλυση εμβληματική που δείχνει πως κυβέρνηση και εργοδοσία βαδίζουν χέρι-χέρι για να μειώσουν έως την πλήρη εξάλειψη τους τα εργασιακά δικαιώματα.

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας σε όλους τους απολυμένους συναδέλφους και στηρίζουμε όλες τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικώντας να ανακληθούν όλες οι συνδικαλιστικές απολύσεις και να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές διώξεις.

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Στηρίζουμε, Συμμετέχουμε και Καλούμε Σωματεία και εργαζομένους να συμμετάσχουν:

Ø  Στην παράσταση διαμαρτυρίας, την Τρίτη 18 Ιανουαρίου στις 11:00, στο Υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης ενάντια στις συνδικαλιστικές απολύσεις.

Ø  Στη συγκέντρωση, την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου στις 08:30, έξω από τα δικαστήρια Πολυγύρου, ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η δίκη ενάντια στην πρώτη απόλυση συνδικαλιστή του Προέδρου του Σ.Ε.Μ.ΛΑ. με τον νόμο Χατζηδάκη.

 

                                                                   

                               

Επισυνάπτεται το Δ.Τ. 13-01-2022 του ΣΕΜΛΑ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου