15 Νοεμβρίου 2021

ΟΜΕ: ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΡΓΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

 


Αρ. πρωτ.:353                                                                                                                                                  Αθήνα  15 Νοέμβρη  2021

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΡΓΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 
ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.
48 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ Ο ΛΑΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ  !!!!!



48 χρόνια μετά την εξέγερση του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ με αιτήματα: ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΕΞΩ OΙ ΗΠΑ, εξακολουθούν  να είναι επίκαιρα όσο ποτέ. 

Η δήθεν «δημοκρατική» μεταπολίτευση, μας οδήγησε σε μια νέα δικτατορία των μονοπωλίων, που για τα υπερκέρδη τους ο Λαός συνεχίζει να πληρώνει τα σπασμένα των οικονομικών κρίσεων που παράγονται από την υπερσυγκέντρωση του πλούτου σε λίγα χέρια, τα οποία δεν επανεπενδύονται διότι δεν θα έχουν άλλο κέρδος.

Ο πολυπαθής κλάδος μας το πλήρωσε και το πληρώνει ακριβά αυτό, δεχόμενος συνεχείς επιθέσεις από τα «αφεντικά» της λεηλασίας του Ορυκτού μας Πλούτου, που ξεπουλήθηκαν μπιτ-παρά διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις σε χρηματιστηριακά χέρια. Οι «διαχειριστές» του εξορυκτικού κλάδου, προκειμένου να βγάλουν όλο και περισσότερα κέρδη, δεν παίρνουν κανένα σοβαρό μέτρο ασφάλειας στα Μεταλλεία και στους χώρους δουλειάς με αποτέλεσμα να έχουμε νεκρούς και τραυματίες εργαζομένους στην ώρα του καθήκοντος. 

Για «επιβράβευση» για όλα αυτά, κυβέρνηση και «αφεντικά», δεν υπογράφουν ΣΣΕ, δεν παίρνουν μέτρα για την ασφάλεια, κατάργησαν στην πράξη τις επιθεωρήσεις εργασίας, απολύουν εργαζομένους συνδικαλιστές, κόβουν μισθούς, κλείνουν παραγωγικές μονάδες, ψηφίζουν αντεργατικούς νόμους στα «μέτρα» τους, κλείνουν την μεγαλύτερη παραγωγική μονάδα στην ΕΛΛΑΔΑ την ΛΑΡΚΟ, και έχουν το θράσος να μας λένε να «βάλουμε πλάτη»… ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ για να έχουμε μια καλύτερη ζωή στον τόπο μας, τους απαντάμε με ένα μεγάλο και κατηγορηματικό ΟΧΙ  !!!!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ:

  • Άμεση υπογραφή ΣΣΕ 
  • Να σταματήσει το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ και να δοθεί άμεση λύση με νόμο που θα εξασφαλίζεται ο Δημόσιος χαρακτήρας της η λειτουργία της προς όφελος των εργαζομένων και της κοινωνίας. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ! ΕΙΝΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ. Η ΛΑΡΚΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ!
  • Να σταματήσουν οι διώξεις Συνδικαλιστών που απολύονται πατώντας στο αντεργατικό έκτρωμα 4808/21 (Χατζηδάκη).
  • Να δυναμώσει το σύστημα υγείας με προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, σε προσωπικό και εξοπλισμό. Να επιταχθούν οι ιδιωτικές μονάδες υγείας.
  • Να δυναμώσουν τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας μέσα στους χώρους δουλειάς. 
  • Να καλυφθούν όλοι οι εργαζόμενοι με επίδομα ανεργίας  
  • Αύξηση σε μισθούς και συντάξεις
  • Να υπάρχουν τεστ κορωνοϊού δωρεάν σε όλους τους εργαζόμενους και να σταματήσει η έμμεση άσκηση πίεσης μέσω της ατομικής ευθύνης που οδηγούσε εργατικές οικογένειες να πληρώνουν τα τεστ από το υστέρημα τους.
  • Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας. 
  • Κατάργηση εντατικοποίησης εργασίας.
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί και αντιλαϊκοί νόμοι

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ 48η ΕΠΕΤΕΙΟ ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΜΕ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ .




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου