11 Νοεμβρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 11/11/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ:

Οι εργαζόμενοι μετα τις μαζικές τους κινητοποιήσεις το 2015 και 2017και τις επιτυχημένες καθόδους τους στην Αθήνα κατάφεραν ενωμένοι με επιτυχία την συνέχιση της λειτουργίας της επένδυσης.
Με την ιδιά ενότητα, στις τελευταίες επαφές με τη διοίκηση, οι εργαζόμενοι ζητήσαμε εγγυήσεις, πως οι επόμενες κινήσεις της εταιρείας, δεν θα περιλαμβάνουν οποιαδήποτε βλαπτική μεταβολή τις εργασιακές σχέσεις και στις θέσεις εργασίας.
Περιμένουμε δε, τις εγγυήσεις που δοθήκαν προφορικά, να τις δούμε να εφαρμόζονται και στην πράξη.
Αυτό που δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να δεχτούμε, είναι το γεγονός, ότι η διοίκηση της εταιρείας επιμένει να εισάγει τακτικές ‘’διαιρεί και βασίλευε’’ στην επικοινωνία της με τους εργαζομένους.
Επιχειρώντας να παρακάμψει την ηθικά, νομικά, και δημοκρατικά κατοχυρωμένη διαδικασία διαλόγου εργοδοτών - εργαζομένων, με προσωπικά emails, η διοίκηση προανήγγειλε έναρξη ενημέρωσης των εργαζομένων…’’σε μικρές ομάδες’ ’για τις θέσεις τις εταιρείας επί του ‘’οδικού χάρτη’’ ενεργειών που έχει προαναγγείλει.
Κι αν σήμερα η ενημέρωση αυτή δεν συνοδεύεται (τουλάχιστον βάση των δεσμεύσεων που αναλήφθηκαν χθες) από προσπάθεια εξασφάλισης συναίνεσης σε κινήσεις βλαπτικές για το εργασιακό μας καθεστώς, η αποδοχή μιας τέτοιας τακτικής από πλευράς των εργαζομένων, θα αποτελούσε νομιμοποίηση κάθε μελλοντικής εφαρμογής της, για οποιοδήποτε σκοπό. Συνεπώς δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε το άνοιγμα μιας τέτοιας ‘’κερκόπορτας’’.
Καλούμε τους συνάδελφους μας, να επιδείξουν ισχυρές άμυνες απέναντι στις σειρήνες του ‘’διαιρεί και βασίλευε’’ που καιροφυλακτούν ακόμη και στην ενδεχομένως καλή πρόθεση της διοίκησης για την ενημέρωση τους.
Σε βάθος χρόνου η τακτική μπορεί να έχει μόνο μια επιδίωξη: να καμφθεί η ενότητα και η αποφασιστικότητα των εργαζομένων για προάσπιση του εργασιακού τους μέλλοντος.
Όποιος δεν μπορεί να σπάσει πολλά κλαδιά με μια κίνηση, μπορεί να τα σπάσει λίγα - λίγα σε βάθος χρόνου!
Σε μικρές ομάδες δηλαδή!
Έχουμε καθήκον ο ένας προς τον άλλον ως εργαζόμενοι, να είμαστε στο διηνεκές κλαδιά ενωμένα, που δεν μπορεί κανένας να σπάσει!
Η διοίκηση της εταιρείας γνωρίζει καλά, πως εφόσον πραγματικά αποσκοπεί στην λεπτομερή παρουσίαση των θέσεων της και στην ενημέρωση του συνόλου των εργαζομένων της για οποιοδήποτε θέμα αφορά την εξέλιξη της επένδυσης, είναι πάντα ευπρόσδεκτη να το πράξει σε κοινή έκτακτή Γενική Συνέλευσή των Σωματείων, την οποία μπορούμε να συγκαλέσουμε όποια μέρα και ωρα επιθυμεί.
Οποιαδήποτέ άλλη διαδικασία ‘’ενημέρωσης’’ είναι εκ του πονηρού και ως τέτοιά την καταγγείλουμε και καλούμε τους συνάδελφους να την απορρίψουν.
Οι διοικήσεις των Σωματείων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου