27 Αυγούστου 2021

ΣΕΜΛΑ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ 27/8/2021 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

 


Ημερομηνία δημ.:27-08-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ 27/8/2021 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 27/8/2021 κινητοποίηση του Συνδικάτου μας ενάντια στην απόλυση του προέδρου, στην επιθεώρηση εργασίας, στον Πολύγυρο Χαλκιδικής. Στην κινητοποίηση έδωσαν δυναμικό «παρών» εκπρόσωποι εργατικών σωματείων της Θεσσαλονίκης μαζί με εργαζόμενους της περιοχής ενώ μας στήριξαν έμπρακτα με την παρουσία τους συνάδελφοι από τα σωματεία των Μεταλλείων Φωκίδας και Ενέργειας Πελλοπονήσου. Δίπλα μας σε όλο αυτό τον αγώνα ήταν και παραμένει η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδος, που στηρίζει κάθε μας βήμα. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συναδέλφους που μέσα και από τα σωματεία τους στήριξαν τον αγώνα μας με τα εκατοντάδες ψηφίσματα αλληλεγγύης προς το Συνδικάτο μας αλλά και με την παρουσία τους στη σημερινή κινητοποίηση ενόψει της τριμερούς συνάντησης στην επιθεώρηση εργασίας Χαλκιδικής. Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους μεταλλωρύχους που αψήφησαν την τρομοκρατία της εργοδοσίας και βρέθηκαν στη συγκέντρωση για να φωνάξουν «κάτω τα χέρια από τα Σωματεία». 

Ο αγώνας μας είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων. Η επίθεση στο Συνδικάτο μας ασποτελεί επίθεση σε όλη την εργατική τάξη, σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, σε κάθε εργαζόμενο που σηκώνει το κεφάλι ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Η σημερινή ημέρα αποτελεί μία ακόμη απόδειξη της επίθεσης ενάντια στη συνδικαλιστική δράση εκ μέρους της Εργοδοσίας καθώς με υπόμνημα που κατέθεσε η δικηγόρος τους, η εταιρία «Edilmac» εξαπέλυσε για ακόμη μία φορά ανυπόστατους ισχυρισμούς για να συκοφαντήσει τον πρόεδρο του Συνδικάτου. Είναι χαρακτηριστικό, επίσης, ότι παρά τις συστάσεις της Επιθεώρησης προς την εργοδοσία να ξανασκεφτεί την απόφαση της, εκείνη παρέμεινε ανένδοτη στην τρομοκρατική απόλυση. Τους δηλώνουμε για ακόμη μία φορά!

Η προσπάθεια διάλυσης του Συνδικάτου μας θα πέσει στο κενό!

Ο αντεργατικός νόμος-έκτρωμα δεν θα εφαρμοστεί, θα μείνει στα χαρτιά!

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας για την απόλυση του Προέδρου την Τρίτη 31/08 στις 11:00 στο Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης.

Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους δεν τρομοκρατούνται! Αυτή είναι και καλύτερη απάντηση που μπορούμε να τους δώσουμε! Να δυναμώσουμε το Συνδικάτο μας, να ενισχύσουμε τη δύναμη μας! Να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια!

                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου