24 Ιουνίου 2021

Σ.Ε.Μ.ΛΑ. Β. ΕΛΛΑΔΟΣ: ΤΩΡΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΔΡΑ:ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΤΗΛ:6948087526,                                                          e-mail:synd.metalleiwn.latomeiwn@gmail.com

https://www.facebook.com/synd.metalleiwn.latomeiwn

Ημερομηνία δημ.:23-06-2021

ΤΩΡΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

Πρίν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι του νομοσχεδίου εκτρώματος, βιώνουμε ήδη οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία τις συνέπειές του με την περαιτέρω απελευθέρωση των απολύσεων. Οι συνάδελφοί μας, εργαζόμενοι στις εταιρείες ΤΕΧΝΟΧΗΜΙΚΗ και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ Α.Ε.παραμένουν ακόμη στην ανεργία σε καθεστώς αβεβαιότητας για την εργασία τους. Απαιτούμετώρα να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλων των απολυμένων συναδέλφων, με ευθύνη της εκμεταλλεύτριας εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.

Τη στιγμή που οι εταιρείες θυσαυρίζουν από τον ορυκτό μας πλούτο, τον κόπο και τον ιδρώτα των εργαζόμενων στα μεταλλεία είναι απαράδεκτο να παραμένουν οι συναδελφοί μας και οι οικογενειές τους τόσο καιρό στην ανεργία. Η «χρυσή» ανάπτυξη που μας διαφημίζουν γίνεται ολοφάνερο πως δεν χωρά εργασιακά δικαιώματα, περνά μέσα από απολύσεις, από μειωμένα μέτρα ασφαλείας και γενικότερα από την άγρια εκμετάλλευση των εργαζόμενων. Φτάνει πιά! Δεν ανεχόμαστε στις πλάτες μας να παίζουν τα παιχνίδια τους για να «αυγατίζουν» τα κέρδη τους, «τσακίζοντας» με κάθε τρόπο τους εργαζόμενους. Θέλουμε δουλειά με σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα. Από την πρώτη στιγμή θέσαμε τα δίκαια αιτήματά μας και επαναλαμβάνουμε: Aπαιτούμε να γίνουν πράξη ΤΩΡΑ:

·                Άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων συναδέλφων στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣAE.

·                Να αποζημιωθούν όλοι οι απολυμένοι και να δωθεί επίδομα ανεργίας σε όλους τους απολυμένους για όσο χρονικό διάστημα είναι στην ανεργία, με ευθύνη της κυβέρνησης.

·                Να υπογραφτεί Εργοταξιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα μεταλλεία Κασσάνδρας με κατοχυρωμένα δικαιώματα, η οποία να είναι υποχρεωτική για όλους τους εργολάβους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τα σωματεία ενωμένοι να αγωνιστούμεγια την προστασία της εργασίας των απολυμένων συναδέλφων μας, για σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα,για εργοταξιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίαςστα μεταλλεία Κασσάνδρας με αυξημένους μισθούς, παροχές και δικαιώματα, η οποία να είναι υποχρεωτικήγια όλους τους εργολάβους. Η μαζική συμμετοχή και ενεργή δράση όλων των εργαζόμενων μέσα από τα σωματεία είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος που έχει να διαβεί ο εργάτης για να πετύχει αποτελέσματα και να κατακτήσει τα δικαιώματά του.Δυναμώνουμε το Συνδικάτο μας, δυναμώνουμε τη φωνή μας!Κανένας μόνος του απομονωμένος δεν κατάφερε τίποτα, χρειάζεται κοινός και ενωτικός αγώνας όλων των εργαζόμενων στα μεταλλεία για να πετύχουμε κατακτήσεις, να ζήσουμε και να δουλεύουμε όπως μας αρμόζει στον 21ο αιώνα. Όλοι μαζί μιά γροθιά, έχουμε τη δύναμη! Να υλοποιηθούν τώρα τα δίκαια αιτήματά μας!

ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου