03 Ιουνίου 2021

Σ.Ε.Μ.ΛΑ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ!


 1/6/2021

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Το νομοσχέδιο τερατούργημα της κυβέρνησης έχει σκοπό να ξεχαρβαλώσει ακόμη περισσότερο το 8ωρο, να καθιερώσει την απλήρωτη δουλειά, να δώσει ακόμη ένα χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση και να θεσπίσει πολλές ακόμη επιθυμίες της εργοδοσίας. Η ωμή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε όλοι καθημερινά στην εργασία μας είναι η απόδειξη πως το νέο νομοσχέδιο έρχεται απλά να νομοθετήσει την ασυδοσία που επικρατεί ήδη στους χώρους δουλειάς.

Μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδια τους. Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι!

Ο δρόμος του αγώνα είναι ο μόνος δρόμος! Ο καθένας από εμάς που αναρωτιέται «τι μπορούμε να κάνουμε» κόντρα σε όλη αυτή τη σχεδιασμένη επίθεση, ας αναλογιστεί πώς κατακτήθηκε το 8ωρο; Η ίδια η ιστορία αποδεικνύει ότι μόνο η οργάνωση και ο αγώνας μπορούν να βάλουν εμπόδιο στα σχέδια της εργοδοσίας, να κατοχυρώσουν τα εργασιακά μας δικαιώματα. Αν δεν ήταν έτσι, δεν θα έπαιρναν μέτρα για να περιορίσουν τη δράση των σωματείων, τον συλλογικό αγώνα των εργατών.Τρανταχτή απόδειξη είναι και το ίδιο το εργασιακό νομοσχέδιο που έχει καθυστερήσει να έρθει στη Βουλή από το φθινόπωρο, χάρη στην αντίδραση που εκφράστηκε από το εργατικό κίνημα όλης της Ελλάδας, στην γενική απεργία που οργανώθηκε στις 26 Νοέμβρη και τους ανάγκασε να το πάρουν πίσω.

Να διαφυλάξουμε με νύχια και με δόντια τις κατακτήσεις μας!

Δεν πρέπει να αφήσουμε λεπτό να πάει χαμένο! Εντείνουμε τον αγώνα μας, να μην κατατεθεί καν αυτό το έκτρωμα στη Βουλή και δυναμώνουμε το απεργιακό μέτωπο όλης της χώρας, συμμετέχοντας στην 24ώρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη στις 10 Ιουνίου. ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ!

Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας να επιλέξουμε τον δρόμο του αγώνα!

Καλούμε όσες ακόμα συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν έχουν πάρει απόφαση, να ενισχύσουν άμεσα το απεργιακό μέτωπο ενάντια στο νομοσχέδιο τερατούργημα. Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, τους εργαζόμενους στα μεταλλεία να συμμετέχουν αποφασιστικά στην 24ώρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 10 Ιουνίου και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 στο άγαλμα Βενιζέλου.

ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ «ΣΚΛΑΒΟΙ» ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ!

Το νομοσχέδιο – τερατούργημα ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου