06 Απριλίου 2021

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΤΗΣ ‘’ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΄΄ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

 ΟΜΕ ΑΡ.ΠΡ.235 / 6-4-2021

 

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  ΘΗΒΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε.

ΕΔΡΑ ΘΗΒΑ

ΟΙΔΙΠΟΔΟΣ 11-Τ.Κ.32200      ΤΗΛ. : 22620 29694    -   FAX. : 22620  26428    Email: ekthivas@gmail.com

ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡΙΤ. ΑΠΟΦ.: ΠΡΩΤΟΔ. ΘΗΒΩΝ 72/18.3.46                     ΑΡΙΘ. ΚΑΤΑΧ. ΣΤΟ ΒΙΒΛ.ΠΡΩΤΟΔ.53/80.3.46     

ΑΡ. ΠΡΩΤ.7861                                                                                   Θήβα 6.4.2021

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ

ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΤΗΣ ‘’ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΄΄

 ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

 

 

Το Εργατικό Κέντρο Θήβας με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ προσυπογράφει το παρακάτω κοινό ψήφισμα των εργατικών συνδικαλιστικών οργανώσεων και στέκεται αλληλέγγυο στο πλευρό των αγωνιζόμενων μεταλλωρύχων του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδας ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία-παρανομία των πολυεθνικών εταιριών ‘’ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ’’ και ‘’ELDIMAC’’ στα μεταλλεία της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής,που προσπαθούν μέσα από την τρομοκράτηση των συνδικαλιστών και των εργαζομένων να κάμψουν την αγωνιστικότητα τους για την διεκδίκηση των αυτονόητων και θεσμοθετημένων εργασιακών τους δικαιωμάτων ιδιαίτερα εκείνων που έχουν σχέση με την υγιεινή και ασφάλεια.

 

Το Δ.Σ

 


ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΣΠΙΔΑ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Οι εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις που υπογράφουμε τον παρόν ψήφισμα καταδικάζουμε απερίφραστα την προσπάθεια της εταιρείας “Edilmac”, με τις πλάτες της Ελληνικός Χρυσός, να χτυπήσει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδας και τη δράση του στο μεταλλείο της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής.

Με γελοίες προφάσεις, απείλησαν σήμερα (26/03) με απόλυση τον πρόεδρο του Συνδικάτου και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας και τον Γραμματέα του Συνδικάτου, για «απαράδεκτη συμπεριφορά».

Η κλιμάκωση της επίθεσης της εργοδοσίας, έρχεται ως συνέχεια των απειλών σε εργαζόμενους για τη συμμετοχή τους σε δράσεις, της κήρυξης ως παράνομων των δίκαιων αιτημάτων τους και της απόλυσης (μη ανανέωσης συμβάσεων) 2 εργαζομένων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του Συνδικάτου τους.

Τους ξεκαθαρίζουμε:

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ

Η ενέργεια αυτή αποτελεί επίθεση απέναντι σε όλα τα σωματεία και την εργατική τάξη, είναι επίθεση στην πάλη των εργατών για το δίκιο τους.

Σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες.

Εργαζόμενοι αγωνιστές στα μεταλλεία, συνεχίστε τον αγώνα σας. Είμαστε μαζί σας. Η ενότητα της εργατικής τάξης είναι το όπλο μας απέναντι στα παράσιτα που καρπώνονται τον πλούτο που εμείς παράγουμε, με τον ιδρώτα και το αίμα μας. Είναι το όπλο μας απέναντι στους νόμους και το κράτος τους που μας «προστατεύει» τόσο όσο αντέχουν τα κέρδη τους.

Είμαστε μαζί σας, για την ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων σας.

Βροντοφωνάζουμε μαζί:

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου