19 Απριλίου 2021

Η ΟΜΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

 

Αρ. πρωτ: 247

Αθήνα, 19 Απριλίου2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η ΟΜΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

 

Η ΟΜΕ ήταν, είναι και θα είναι αλληλέγγυα μέχρι την τελική νίκη, στον Δίκαιο Αγώνα των Εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ, που επί 18 μήνες αγωνίζονται ενωμένοι για να μείνει η ΛΑΡΚΟ ανοιχτή και παραγωγική με Δημόσιο χαρακτήρα προς όφελος της κοινωνίας και του τόπου.

Ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση και ο διορισμός της ειδικής διαχείρισης έκλεισαν (πριν)ένα χρόνο.Μέσα σε αυτόν τον χρόνο η ΛΑΡΚΟ έχει γνωρίσει τη μεγαλύτερη απαξίωση στην ιστορία της. Εργοστάσιο και μετάλλια υπολειτουργούν, οι εγκαταστάσεις έχουν εγκαταλειφθεί, οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν.

Η συνειδητή απαξίωση και εγκατάλειψη στα πλαίσια προώθησης της εκποίησης είχε και επιπτώσεις στην ασφάλεια των εργαζομένων. Συνάδελφος που απασχολείται μέσω του δουλεμπορικού καθεστώς των εργολαβιών και συγκεκριμένα του δουλεμπορικού γραφείου της ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ Α.Ε., κατά την ώρα εκτέλεσης εργασιών συντήρησης στην εγκατάσταση διακίνησης σκουριάς, έπεσε από ύψος σακατεύοντας το δεξί του πόδι και τα δύο του χέρια.

Η κυβέρνηση και το εκτελεστικό της όργανο,  η ειδική διαχείριση, αυτοί που κατευθύνουν, διοικούν και διευθύνουν την απαξίωση της ΛΑΡΚΟ είναι υπόλογοι.

Το ΔΣ της ΟΜΕ αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της, όλες τις δράσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και καλεί όλο το Εργατικό Κίνημα και Φορείς να στηρίξουν αλληλέγγυα αυτόν τον Αγώνα που αφορά πλέον όλους μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ, ΜΙΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Το Δ.Σ.

 

Επισυνάπτεται ολόκληρη η ανακοίνωση των Διοικητικών Σωματείων της ΛΑΡΚΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου