28 Απριλίου 2021

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΕΣ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ «Ο ΤΕΧΝΙΤΗΣ» :ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΕΣ  και ΒΟΗΘΟΙ τους 
Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ «Ο  ΤΕΧΝΙΤΗΣ» 


Άμφισσα   27 / 04 / 2021 

Αρ. Πρωτ. 13 

  Συνάδελφοι, 

 …μην τσιμπάτε στις σειρήνες που καθημερινά σας καλούνε να συμφωνήσετε στις ανατροπές που ετοιμάζουνε στην καθημερινότητα της εργασίας μας, βάζοντας την υπογραφή σας σε κείμενα που τα μόνα που εξυπηρετούν είναι τα κέρδη της ΙΜΕΡΥΣ. 

  ….μην τσιμπάτε και στις άλλες σειρήνες από τα μέσα ενημέρωσης που ολημερίς και ολονυχτίς προσπαθούν να μας επιβάλλουν να αποδεχθούμε το νομοσχέδιο που μας γυρνάει πάνω από έναν αιώνα πίσω!  

    Όλοι αυτοί προσπαθούν να μας πείσουν ότι, ότι κάνουνε, το κάνουνε για μας, για το καλό μας  

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ. 

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κερδοφορία της εργοδοσίας. 

     Όλα όσα περιγράφονται στο νομοσχέδιο που καταθέτει η κυβέρνηση αμέσως μετά το Πάσχα είναι οι κατευθύνσεις της ΕΕ από το 1993 ακόμη (Λευκή Βίβλος της ΕΕ) αλλά και  οι μετέπειτα οδηγίες της όπως η Οδηγία 2003/88/ΕΚ για την οργάνωση του χρόνου εργασίας.  

    Το πόσο φιλεργατικά είναι όλα αυτά τα νομοθετήματα το λένε χαρακτηριστικά κάποια (μόνον) αποσπάσματα της Οδηγίας: «Οταν δεν υπάρχει παρέκκλιση, ο συνεχόμενος χρόνος εργασίας περιορίζεται σε 13 ώρες (...) και πρέπει να ακολουθείται από τουλάχιστον 11 συναπτές ώρες ανάπαυσης»! Και στο άρθρο 22, παρ. 1 της Οδηγίας αναφέρεται επίσης ότι « ο εργοδότης δεν ζητά από τον εργαζόμενο να εργαστεί περισσότερες από 48 ώρες ανά επταήμερο (...) εκτός αν ο εργαζόμενος συναινεί για την παροχή της εργασίας αυτής»! Παρουσιάζει δηλαδή τον εργαζόμενο όχι μόνο να συναινεί, αλλά να προτείνει και τη «διευθέτηση» που τον ξεχειλώνει!  

   Δηλαδή δουλειά νύχτα με νύχτα. Αν βάλεις σε όλα αυτά τα 13ωρα και τα 7ήμερα που προβλέπει με τέτοιο πονηρό τρόπο η οδηγία και την κατάργηση της διαδρομής από και προς τα κοιτάσματα τότε απ’ ότι φαίνεται μάλλον θα πρέπει να κατασκηνώνουμε στο χώρο δουλειάς. Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν τα αντίσκηνα θα τα αγοράσουμε με δικά μας χρήματα ή θα τα αγοράσει η ΙΜΕΡΥΣ μαζικά και θα μας τα αφαιρέσει από το μισθό.  

    Αν όλα αυτά σας θυμίζουν κάτι από τη συναίνεση που ζητάει να δείξουμε η εταιρεία αλλά και ένα τμήμα συνδικαλιστών προκειμένου να «πιάσουμε» πέντε ευρώ παραπάνω, να αναλογιστούμε  αν αυτά τα πέντε ευρώ αξίζουν να διαταράξουμε   την οικογενειακή και προσωπική μας ζωή, χώρια που αν και εφ’ όσον ψηφιστεί το τερατούργημα η εργοδοσία θα μας τα κόψει μιας και ότι κάνει θα το κάνει «νόμιμα» πλέον! Μήπως άραγε γι’ αυτό αργούν να «πέσουν» οι υπογραφές στο κείμενο που συμφωνήθηκε από τους παραπάνω; 

    Όσα λέμε ποιο πάνω είναι λίγα μπροστά στην επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουνε. Η εργοδοσία αγριεύει και με τις πλάτες της κυβέρνησης (όπως έκανε εξ άλλου διαχρονικά και με τις προηγούμενες) προετοιμάζει το έδαφος ώστε ανώδυνα, χωρίς εντάσεις να μπορεί να νομοθετεί εν ονόματι της ΙΜΕΡΥΣ και του κάθε ομίλου. Καταργεί στην ουσία τα ίδια τα Σωματεία. Απαγορεύει την συνδικαλιστική δράση! 

    Εμείς οι εργαζόμενοι στην ΙΜΕΡΥΣ και ιδιαίτερα εμείς του συνεργείου, που βλέπουμε την καθημερινή, συνεχή απαξίωσή, και του τμήματος αλλά και όλων μας και που αντιλαμβανόμαστε ότι θα είμαστε οι πρώτοι που «θα πληρώσουμε το μάρμαρο» δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά τον αγώνα μας. 

    Η Ομοσπονδία μας, των Μεταλλωρύχων Ελλάδας και το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας ήδη πήρανε απόφαση για ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6 Μάη τιμώντας την εργατικά Πρωτομαγιά  

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη  
 ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ  
ΟΛΟΙ στην πλ. κεχαγιά στις 10.30π.μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου