28 Μαρτίου 2021

ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ-ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ‘’EDILMAC ‘’ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΤΗΣ ‘’ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ΄΄ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ

·                Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»

·                Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία ΕΥΒΟΙΑΣ

·                Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ & ΣΕΡΒΙΩΝ

·                Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (ΑΘΗΝΑ)

  Ημερομηνία: 28.3.2021

ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ-ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΥΣ

ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ‘’EDILMAC ‘’

ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΤΗΣ ‘’ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ΄΄ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Οι εργαζόμενοι Μεταλλωρύχοι της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι εδώ και 15 μήνες βρίσκονται σε διαρκείς και σκληρές αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ενάντια στην Κυβερνητική πολιτική η οποία αφού απαξίωσε μια από τις μεγαλύτερες βαριές μεταλλευτικές βιομηχανίες της Χώρας που εδώ και μισό αιώνα μέσα από δημόσιο έλεγχο εκμεταλλεύεται το ορυκτό πλούτο της Πατρίδας μας, την οδηγεί στο ξεπούλημα χωρίς καμία διασφάλιση για την ενιαία λειτουργία της ,τις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα, εκφράζουν την πλήρη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζόμενων –απολυμένων Μεταλλωρύχων της εταιρείας “Edilmac”, που με τις πλάτες της ‘’Ελληνικός Χρυσός’’, επιχειρεί να χτυπήσει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδας για τη δράση του στο μεταλλείο της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής, θέλοντας -εν μέσω προκηρυγμένων αγωνιστικών κινητοποιήσεων - να απολύσει τον Πρόεδρο του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ που είναι και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας, καθώς και του Γραμματέα με γελοίες προφάσεις, για δήθεν «απαράδεκτη συμπεριφορά».

Συνάδελφοι Μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής, συνεχίστε τον αγώνα σας. Είμαστε μαζί σας. Η ενότητα της εργατικής τάξης είναι το όπλο μας απέναντι στα παράσιτα που καρπώνονται τον πλούτο που εμείς παράγουμε, με τον ιδρώτα και το αίμα μας. Είναι ο όπλο μας απέναντι στους νόμους και το κράτος τους που μας «προστατεύει» τόσο όσο αντέχουν τα κέρδη τους.

Είμαστε μαζί σας για την ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων σας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ,ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ.

ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ.

 

Τα  Δ.Σ των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου