30 Μαρτίου 2021

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

 ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ(ΓΣΕΕ)

ΑΡΙΘ.ΚΑΤΑΧ. ΕΙΣ ΒΙΒΛ.ΠΡΩΤΟΔ.ΠΑΡ/ΔΟΣ 228/50

ΕΔΡΑ: ΑΜΦΙΣΣΑ – 33100 – ΚΟΤΤΟΡΟΥ 23

ΤΗΛ & FAX:22650 23048


30/03/2021

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

  Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας καταγγέλλει την εταιρεία “Edilmac”, που με την ανοχή της Ελληνικός Χρυσός, θέλει να απολύσει τον Πρόεδρο του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ (Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδας)   που είναι και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας, καθώς και τον Γραμματέα με γελοίες προφάσεις. 

  Ο λόγος είναι να τρομοκρατήσει τους εργάτες που σήκωσαν το ανάστημά τους για να υπερασπιστούν την απόλυση 2 εργαζόμενων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του Συνδικάτου τους.

Η εταιρεία έχει κάνει τεράστιο λάθος με τις απολύσεις, και πρέπει άμεσα να τις ανακαλέσει και να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου. Τα προβλήματα που θέτει το Σωματείο είναι υπαρκτά και θέλουν άμεσα λύση.

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας δείχνει την αλληλεγγύη του προς το συνδικάτο και στέκεται απέναντι στην αυθαιρεσία της Ελληνικός Χρυσός και του εργολάβου της Edilmac.

Η Κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση αυτή, γιατί με τους νόμους που ψηφίζει δίνει απλόχερα προνόμια στους εργοδότες και ξεπουλά τον Ορυκτό Πλούτο της χώρας μας.

Κάτω όμως από τον εκφοβισμό της “Edilmac”, πρέπει άμεσα να παρέμβει και να παρθούν πίσω οι απολύσεις.

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ -  ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ!


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου