29 Μαρτίου 2021

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ‘’EDILMAC’’

 


αρ. πρωτ:      218                                                                                                               Αθήνα, 29 Μαρτίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ‘’EDILMAC’’

 

Η ΟΜΕ σήμερα και όπως είχε προαναγγείλει,  πραγματοποίησε παράσταση στο Υπ. Εργασίας, επιμένοντας  για μια σύντομη συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας, ελπίζοντας ότι με τον θεσμικό του ρόλο να πάρει θετική θέση στα αιτήματά μας και να παρέμβει άμεσα για να αποτραπούν οι παράνομες και αντισυνδικαλιστικές απολύσεις των συναδέλφων μας στην Χαλκιδική που η εταιρεία Edilmacεπιχειρεί προς τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του Συνδικάτου επειδή αγωνίζονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων για αξιοπρεπή διαβίωση και για θέματα υγιεινής και ασφάλειας. Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος του Συνδικάτου έχει επιπρόσθετα την ιδιότητα του εκλεγμένου μέλους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας ενός δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου.

Η συνάντηση η οποία λόγω απουσίας του Υπουργού Εργασίας ,τελικά πραγματοποιήθηκε με τον Δ/ντη του γραφείου του, κ. Δουφεξή, παρουσία του Βουλευτή του ΚΚΕ κ. Χρήστου Κατσιώτη, οποίος αφού άκουσε τους εκπροσώπους της ΟΜΕ, κατανόησε το ζήτημα και υποσχέθηκε ότι θα παρέμβει άμεσα σαν Υπ. Εργασίας προς την Επιθεώρηση Εργασίας, προκειμένου να αποτραπούν οι απολύσεις και να επικρατήσει η νομιμότητα. Παραδέχτηκε επίσης ότι τα αιτήματα των εργαζομένων που διεκδικούν με τις κινητοποιήσεις  είναι δίκαια και άπτονται της Εργατική νομοθεσίας.

Αναμένουμε εντός της ημέρας όπως υποσχέθηκε ο κ. Δουφεξής να υλοποιήσει το Υπ. Εργασίας τις δεσμεύσεις του

Στην παράσταση της ΟΜΕ παρευρέθηκαν και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Χρήστος Γιαννούλης.

Επίσης για το θέμα έγιναν αναφορές στην Βουλή από τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου