28 Μαρτίου 2021

ΟΜΕ Προς: Υπουργό Εργασίας Κον Χατζηδάκη Κων/νο 27/3/2021

 


Αρ. πρωτ: 214                                                                                                                    Αθήνα, 27 Μαρτίου 2021

 

Προς: Υπουργό Εργασίας Κον Χατζηδάκη Κων/νο.

Κοινοποίηση:

· Γραφείο Πρωθυπουργού.

· Υπουργό Π.Ε.Ν

· Πολιτικά Κόμματα.

· ΓΣΕΕ

· Ε.Κ.Αθήνας.

· Ε.Κ. Χαλκιδικής.

· Σωματεία μέλη.


Θέμα: Αίτημα για άμεση συνάντηση με Υπουργό Εργασίας λόγω παράνομων απολύσεων συνδικαλιστικών στελεχών.

 

Κύριε Υπουργέ,

αιτούμαστε άμεση συνάντηση μαζί σας για την Δευτέρα 29.3.2021 προκειμένου να  σας εκφράσουμε την αγανάκτηση μας σχετικά με τις εκδικητικές απολύσεις των συναδέλφων μας συνδικαλιστών από την εταιρεία Edilmac”, και να σας ζητήσουμε να παρέμβετε για την τήρηση της νομιμότητας.

Η παραπάνω εταιρία προφανώς και με την καθοδήγηση της μητρικής εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στην οποία έχει αναλάβει εργολαβικό έργο, επιχειρεί να χτυπήσει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδας για τη δράση του στο μεταλλείο της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής.

Επιχειρεί να απολύσει τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του Συνδικάτου με προσχηματικές δικαιολογίες περί «απαράδεκτης συμπεριφοράς». Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος του Συνδικάτου έχει επιπρόσθετα την ιδιότητα του εκλεγμένου μέλους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας ενός δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου.

Γνωρίζετε ότι βάσει του Συνδικαλιστικού Νόμου 1264/1982, οι Συνδικαλιστές προστατεύονται από τις απολύσεις, ειδικά όταν ασκούν τα καθήκοντα τους για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για μισθολογικές διεκδικήσεις των εργαζόμενων και για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας περί υγιεινής και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.

Η ΟΜΕ θεωρεί ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ τις ενέργειες της εταιρείας  EDILMAC και την καλεί έστω την ύστατη στιγμή να μη προχωρήσει στις μονομερείς, εκδικητικές, παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις. Παράλληλα την καλεί να καθίσει τώρα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το ΣΩΜΑΤΕΙΟ και την Ο.Μ.Ε. προκειμένου να δοθεί άμεση λύση στα σοβαρά προβλήματα που θέτει το ΣΩΜΑΤΕΙΟ.

Επειδή μέχρι αυτή τη στιγμή η εταιρεία εμμένει στην απόφαση της, σας ζητάμε να παρέμβετε άμεσα προκειμένου να λειτουργήσουν ομαλά οι Δημοκρατικοί και Συνδικαλιστικοί θεσμοί.

Στα πλαίσια αυτά, την Δευτέρα 29/3/2021 εκλεγμένοι συνάδελφοι στο Δ.Σ. της Ο.Μ.Ε. θα έρθουν στο Υπουργείο Εργασίας και λόγω του επείγοντος θα επιδιώξουν για μια σύντομη συνάντηση μαζί σας, προκείμενου να σας ενημερώσουμε.

Ελπίζουμε ότι με τον θεσμικό σας ρόλο να πάρετε θετική θέση στα αιτήματά μας και να παρέμβετε άμεσα για να αποτραπούν οι παράνομες και αντισυνδικαλιστικές απολύσεις των συναδέλφων μας.

 


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου