29 Μαρτίου 2021

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΤΡΙΤΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ

 


24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΤΡΙΤΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ

Την ώρα που κάποιοι πανηγυρίζουν για την «χρυσή συμφωνία» εμείς βιώνουμε ακόμα νέες δυσκολίες, απαγορεύσεις εισόδου στα εργοτάξια πρωτοπόρων συνδικαλιστών-εργατών, απαξίωση και προσπάθεια διάλυσης σωματείων, απολύσεις εργαζόμενων για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις, σοβαρά θέματα υγείας και ασφάλειας και πολλά άλλα.Αυτή φαίνεται είναι η νέα πραγματικότητα που μας ετοιμάζουν. Το Σωματείο μας «ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ»προκηρύσσει συνέχεια των κινητοποιήσεων με 24ωρή απεργίατην Τρίτη 30 Μαρτίου 2021. Στόχος μας να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας απο την EDILMACκαι την Ελληνικός Χρυσός και να καταδικάσουμε την επίθεση της εργοδοσίας στα σωματεία.

Με τη στάση του ο κάθε εργαζόμενος στην απεργία της Τρίτης θα συμβάλλει:

·        Στο να μην περάσει ο εκφοβισμός των διοικήσεων των εταιρειών, ότι όποια φωνή ακούγεται και παλεύει για τα δίκια της δεν έχει θέση στο μεταλλείο.

·        Στην υπεράσπιση της κατάκτησης της ύπαρξης και αγωνιστικής δράσης των σωματείων στο εργοτάξιο.

·        Στην ενίσχυση και κλιμάκωση της αλληλεγγύης που δείχνουμε μεταξύ μας.

·        Στο να γίνει ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

Συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα που δίνουν τα σωματεία και οι εργαζόμενοι της Ε.Χ απαιτώντας να ικανοποιηθούν ΤΩΡΑ τα δίκαια αιτήματά τους (Υγιεινή και Ασφαλεια, Προσλήψεις εργαζόμενων σε παραγωγικά τμήματα, Ανάρμοστη συμπεριφορά του συμβούλου Victorvdovinπρος τους εργαζόμενους και απαξίωση των σωματείων, απαξίωση των ανθρώπων της Eldoradoπου έχουν βρεθεί στις εγκαταστάσεις των εργοταξίων και δεν έχουν κάνει συνάντηση με τις διοικήσεις των σωματείων).

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στα εργοτάξια της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ να προκυρήξουν και να συμμετάσχουν στην 24ώρη απεργία της Τρίτης όλοι μαζί ενώμενοι σε κοινό αγώνα.Να στείλουμε ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΜΑΣ ΜΗΝΥΜΑ για την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων μας και την καταδίκη των διώξεων σε πρωτοπόρους συνδικαλιστές-εργάτες. Το χτύπημα και η διάλυση των σωματείων μας δεν θα περάσει. Πρέπει να ορθώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ένα τοίχος ενάντια σε αυτές τις επιθέσεις ΤΩΡΑ δεν πρέπει να πάει λεπτό χαμένο.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην περιφρούρηση της απεργίας κατά την έναρξή της 1ης βάρδιας στις 05:30 το πρωί και σε συγκέντρωση στην πύλη του μεταλλείου της Ολυμπιάδας στις 08:00 το πρωί, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον Covid-19. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα μέχρι την νίκη του αγώνα.

ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ!

Ευχαριστούμε τις πάνω από 25 (μέχρι στιγμής) συνδικαλιστικές εργατικές οργανώσεις για τα μυνήματα αλληλεγγύης που μας εκφράζουν και την έμπρακτη υποστήριξη του αγώνα μας. Οι εργαζόμενοι όλης της χώρας είναι στο πλευρό μας!

ΑΜΕΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

1.   Άμεση άρση της απαγόρευσης εισόδου στο εργοτάξιο του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα του Σωματείου μας από την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ.

2.   Άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων μας.

3.   Μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου.

4.   Τήρηση όλων των κανόνων αερισμού στο υπόγειο μεταλλείο.

5.   Τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας και των γεωτεχνικών μοντέλων για την υποστήριξη της στοάς (Ξεσκάρωμα, Γκανάιτ, Αγκύρια, RRS, Πλέγμα).

6.   Καμία απρεπή συμπεριφορά/απειλή προς εργαζόμενο.

7.   Διαλλείματα- Χώροι ανάπαυσης (Υπόγειο και Επιφάνεια).

8.   Έλεγχος καυσαερίων μηχανημάτων.

9.   Air Condition σε όλα τα μηχανήματα/οχήματα.

10.  Προχώρηση του δικτύου επικοινωνίας μπροστά στα μέτωπα. Ασύρματοι σε όλες τις ομάδες εργαζόμενων. Εγκατάσταση τηλεφώνων εκτάκτου ανάγκης σε όλα τα μέτωπα εργασίας.

11.  Τακτική συντήρηση/επισκευή των μηχανημάτων και οχημάτων σύμφωνα με την ασφαλή λειτουργία τους.

12.  Ανά πάτωμα εργασίας να λειτουργεί μόνο ένα μηχάνημα την ίδια στιγμή.

13.  Επαρκή οχήματα για την μεταφορά των εργαζόμενων από/πρός το υπόγειο.

14.  Αύξηση μισθού σε όλους τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους.

15.  Μηνιαίες αποδοχές όλων των εργαζόμενων με όλες τις νόμιμες προσαυξήσεις (Σάββατα) και παροχές (ημέρες άδειας). Καταβολή των αναδρομικών αυτών.

16.  Πληρωμή ενοικίου κατοικίας για τους εργαζόμενους που διαμένουν εκτός της έδρας τους λόγω εργασίας.

17.  Τήρηση των ωραρίων εργασίας και πληρωμή των υπερωριών με επιπλέον προσαύξηση.

18.  Λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας κατά της διάδοσης του COVID-19 χωρίς καμία αρνητική αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις των εργαζόμενων.

19.  Προσλήψεις εργατικού και επιστημονικού προσωπικού.

20.  Καμία απόλυση εργαζόμενου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου