26 Ιανουαρίου 2021

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΗΛΟΥ ΤΡΙΟΒΑΣΑΛΟΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ σωματείο της Ένωσης Εργαζομένων στα Μεταλ­λεία Βωξίτη.

 ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΗΛΟΥ ΤΡΙΟΒΑΣΑΛΟΣ ΜΗΛΟΥ Τ.Κ. 84800 ΜΗΛΟΣ

e-mail : eemilou@hotmail.gr

Α.Π.1542

ΜΗΛΟΣ 25.01.2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Ομόφωνα η διοίκηση της Εργατικής Ένωσης Μήλου αποφάσισε την στήριξη και συμπαράσταση προς το αδελφό σωματείο της Ένωσης Εργαζομένων στα Μεταλ­λεία Βωξίτη.

Με την κήρυξη 6ωρης στάσης εργασίας την ερχόμενη Πέμπτη 28 Ιανουαρίου που θα επεκταθεί σε δύο βάρδιες ( στο τέλος της Α' βάρδιας ώρα 12:00 π.μ. -15:00 μ.μ. και αρχή της Β' βάρδια ώρες 15:ΟΟμμ- 18:ΟΟμμ) αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της IMERYS στην Φωκίδα, να αντιδράσουν στην επιμονή της διοίκησης να συνεχί­σει την εξαήμερη λειτουργία της επιχείρησης.

Πρόκειται νια την πρώτη απεργία στα τελευταία πέντε χρόνια (είχε ξαναγίνει τότε που ο κ Πολυχρονόπουλος είχε προχωρήσει στις μαζικές απολύσεις το 2015) και ουσιαστικά αντικατοπτρίζει την καθολική άρνηση των εργαζομένων να αποδε­χτούν μονομερείς αποφάσεις της διοίκησης που σύμφωνα με τους εργαζόμενους αθετεί ακόμη και τις αρχικές της υποσχέσεις για εννεάμηνη εφαρμογή της εξαή­μερης λειτουργίας .

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την εταιρεία ότι αυθαιρετεί και καταπα­τάει κάθε έννοια του νόμου 1264/82 περι παρέμβασης στα Σωματεία



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου