18 Νοεμβρίου 2020

 


Αρ. πρωτ.: 156

Αθήνα 18 Νοέμβρη 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ EDILMACLIMITED ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΤΑ ΒΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. 

Οι νόμοι και τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση της ΝΔ για την έξαρση της Πανδημίας, ευνοούν τους εργοδότες σε βάρος των εργαζομένων.

Έτσι και η εργοδοσία της πολυεθνικής EDILMACLIMITED (υποκατάστημα Ελλάδος), προσπαθεί να φορτώσει στους εργαζόμενους στο Μεταλλείο της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής την κρίση της Πανδημίας προκειμένου να διασφαλίσει τα κέρδη της, εκβιάζοντας να πάρουν αναγκαστική αναδρομική άδεια από την εβδομάδα που έμεινε κλειστό το Μεταλλείο λόγω κρουσμάτων, ή να εφαρμόσει το νόμο της κυβέρνησης για το lockdown, δηλαδή να τους στείλει σπίτι αλλάζοντας τις εργασιακές σχέσεις, βάζοντας τους σε αναστολή για αυτό το διάστημα.

Έχει γίνει νόμος από την πλευρά της εταιρείας EDILMACLIMITED, λόγω έλλειψης αυτοκινήτων, οι εργαζόμενοι να εισέρχονται στα υπόγεια πέντε-πέντε στα αυτοκίνητα. Αυτό το γεγονός αποτελεί εστία μετάδοσης και εξάπλωσης του ιού. Οι διοίκηση της εταιρείας κάνει τα στραβά μάτια, αποδεικνύοντας ότι το πρώτο που την ενδιαφέρει είναι τα κέρδη της και όχι η υγεία των εργαζομένων.

Η εμφάνιση κρουσμάτων σε εργαζόμενους στο Μεταλλείο, ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που αναδεικνύει τα ελλιπή μέτρα προστασίας για τα οποία το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και καιρό.

Η ΟΜΕ συμπαρίσταται στο πλευρό του Σωματείου για να μη  πληρώσουν για ακόμη μία φορά οι εργαζόμενοι το μάρμαρο είτε χάνοντας τις άδειές τους, είτε με οποιαδήποτε αρνητική αλλαγή στις εργασιακές τους σχέσεις.

Δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι για αυτή την κατάσταση. Σε περίοδο γενικού lockdown, όπου η αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων από τον COVID είναι ραγδαία, πρέπει να παρθούν άμεσα ουσιαστικά μέτρα προστασίας και στους μεγάλους χώρους εργασίας.

Η θυσία της υγείας των εργαζομένων των οικογενειών τους για να πλουτίζουν εις βάρος μας δεν είναι ανεκτή.

Η ΟΜΕ το επόμενο διάστημα θα επισκεφτεί το μεταλλείο στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, θα μιλήσει με τα ΔΣ των σωματείων που εκπροσωπούνται στην περιοχή, προκειμένου να γίνει συντονισμένη δράση να σταματήσει η συνεχής επίθεση στους εργαζόμενους που επιχειρείται με διάφορους τρόπους. Ακόμη, η ΟΜΕ θα επιδιώξει συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρείας σχετικά με τα προβλήματα και τα αιτήματα των εργαζόμενων και του Σωματείου.

Στην περίοδο της πανδημίας και του lockdown που διανύουμε δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα και ούτε σιωπηλοί.

 ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!

ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ!

 ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΒΓΑΛΟΥΝ!

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ!!!! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου